Superjuffie in de soep
Luisterboek

Superjuffie in de soep ([2017])/ Janneke Schotveld, voorgelezen door Dieuwertje Blok ; met illustraties van Annet Schaap

Juf Josje komt in actie als de dieren in de zeeën haar roepen. De zeeen worden vervuild door plastic. Maar de directeur heeft het in de gaten en ontslaat haar. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Je hebt nodig: krijtjes en dieren in nood, en je krijgt: Superjuffie. Ook in dit zelfstandig te beluisteren vierde deel moet juf Josje geregeld gebruikmaken van haar vliegkunst. Ditmaal zorgt het vele plastic afval in de zeeën en oceanen voor problemen, kortweg de plastic soep genoemd. Daarnaast is de directeur van de school op zijn hoede, omdat juf Josje vaak tijdens de lessen een onweerstaanbare lokroep van de dieren krijgt. Na een zoveelste reddingsactie wordt zij ontslagen. Midden in een sollicitatiegesprek vragen zeedieren haar om hulp. De juf vliegt uit, maar daarmee zet ze haar carrière op het spel. Avontuurlijk en fantasievol verhaal gemengd met actuele milieuproblematiek die op speelse manier in het verhaal is geïntegreerd. De eerdere delen werden positief ontvangen door lezers en recensenten, hetgeen resulteerde in nominaties en bekroningen en een verfilming. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624288

Titel Superjuffie in de soep
Auteur Janneke Schotveld
Secundaire auteur Dieuwertje Blok ; Annet Schaap
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rubinstein, [2017]
Overige gegevens 3 compact discs (2,5 uur)
Annotatie Weergave van het boek
ISBN 9789047624288
PPN 413148513
Genre schoolverhaal - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Helden ; Schoolleven ; Milieu
Taal Nederlands