Belle & Sebastiaan 3
DVD

Belle & Sebastiaan 3 = vrienden voor het leven : le dernier chapitre ([2018])/ un film de Clovis Cornillac

Weesjongen Sébastien (12) is opgevoed door een oude herder in een bergdorpje in de Franse Alpen. Nu wil het vroegere baasje van Belle zijn hond terug. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Franse familiefilm, geïnspireerd op het boek* van Cécile Aubry waar rond 1965 een zeer populaire televisieserie van is gemaakt. Weesjongen Sébastien (Félix Bossuet) is door de oude herder César (Tchéky Karyo) in de Franse Alpen opgevoed als zijn kleinkind. Hij heeft vriendschap gesloten met een grote witte, verwilderde hond die hij Belle noemt. Inmiddels is het 1947 en is Sébastien 12 jaar. Zijn teruggevonden vader is naar Canada geëmigreerd, maar Sébastien wil in het vertrouwde dorp blijven bij César en bij zijn hond en haar drie schattige puppy's. Dan arriveert er een norse man (regisseur Clovis Cornillac) die zegt dat hij de eigenaar is van Belle en die de vier honden meeneemt. Sébastien en zijn opa moeten alles op alles zetten om de honden terug te krijgen en maken een gevaarlijke tocht door de besneeuwde Alpen. Vervolg op 'Belle et Sébastien: l'aventure continue'** (2015). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Frans | 5412370870209

Titel Belle & Sebastiaan 3 = vrienden voor het leven : le dernier chapitre
Uniforme titel Belle et Sébastien 3 Belle en Sebastiaan 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Clovis Cornillac ; Felix Bossuet ; Tchecky Karyo ; Margaux Chatelier ; Cécile Aubry
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Felix Bossuet, Tchecky Karyo, Margaux Chantelier. - Frans en Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op karakters uit de roman van Cécile Aubry - Videoversie van de film: Frankrijk : Radar Films, (c)2017 - Oorspronkelijke titel: Belle et Sébastien 3 - Bevat eveneens: Making of
ISBN 5412370870209
PPN 417554206
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Honden
Taal Frans