Klimt
Boek

Klimt ([2018])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Sandrine Andrews, Éva Bensard, Charlotte Gastaud, Louise Heugel, Kiki, Laetitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Olivier Morel, Éloi Rousseau, Clémence Simon

Een overzicht van het leven en meest bekende en kenmerkende werk van Gustav Klimt (1862-1918) in woord en beeld. Hij gebruikte veel bladgoud, en opvallend waren ook de vaak langgerekte figuren in zijn schilderijen. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunsttijdschrift Dada behandelt elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land. Dit nummer* gaat over Gustav Klimt (1862-1918), een schilder die veel bladgoud gebruikte. Hij maakte vooral naam met zijn (langgerekte) vrouwportretten en allegorische werken. Onder meer wordt ingegaan op zijn leven en manier van werken, het symbolisme, art nouveau en zijn beroemdste schilderij De kus. Het tijdschrift bevat een aantal artikelen met zijn levensverhaal, een ABC met toepasselijke woorden en twee artikelen waarmee je aan de slag kunt om zelf iets te maken. Door het vierkante formaat en het stevige papier lijkt het eerder op een naslagwerk dan op een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel afbeeldingen van kunstwerken. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Op de cover staat: 'kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106'. Dat is natuurlijk figuurlijk bedoeld, alhoewel vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs jongeren deze uitgaven prima zelfstandig kunnen gebruiken als bron. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op o.a. posters aanbiedt. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059307872 | 49 pagina's

Titel Klimt
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Sandrine Andrews
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2018]
Overige gegevens 49 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met bibliografie
ISBN 9789059307872
PPN 41717120X
Rubriekscode Oostenrijk 737.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimt, Gustav
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Klimt

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 96
Niet uitleenbaar