Raponsje
Boek

Raponsje ([2018])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Het lukt een echtpaar niet om een kindje te krijgen. Zouden een paar kleine plantjes ofwel raponsjes uit de tuin van de buren kunnen helpen? Prentenboekje met kleurrijke illustraties naar het sprookje van Andersen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje 'Raponsje' van de gebroeders Grimm. Het sprookje gaat over een echtpaar dat graag een kindje wil hebben. Als dit niet lukt, probeert de man haar te helpen door een paar kleine plantjes ofwel raponsjes te plukken in de tuin van de buren. Daar is de buurvrouw, een heks, helemaal niet blij mee. De grote lijn van het sprookje wordt gevolgd. Het sprookje wordt gedragen door paginagrote collageachtige illustraties, die bijzonder kleurrijk zijn. Ze ogen vrij plat en hier en daar wat druk. Er is gewerkt met frontaal zicht op het gebeuren. De niet omlijnde figuren, attributen enz. staan op een afwisselend witte en gekleurde achtergrond. De emoties zijn soms niet goed zichtbaar. De tekst bevat ook wat dialogen, waardoor het plezierig is om voor te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig en op jonge kinderen gericht. Het eenvoudige boekje verscheen in de serie 'Verhaaltjestijd'*. Een van de weinige bewerkingen van dit sprookje. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201740

Titel Raponsje
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2018]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van de gebroeders Grimm. - Gebroeders Grimm zijn Jacob en Wilhelm Grimm. - Tekst: Katleen Put, illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789403201740
PPN 417228465
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put