Assepoester
Boek

Assepoester ([2018])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Assepoester moet van haar stiefmoeder en -zussen het hele huis schoon houden. Als de prins van het land een groot feest houdt, wil zij daar ook graag heen. Gelukkig krijgt ze hulp van een fee. Prentenboekje met kleurrijke illustraties naar het sprookje van Perrault. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje 'Assepoester' van Charles Perrault. In het sprookje woont een mooi en lief meisje met haar vader, stiefmoeder en -zussen in een fraai huis. Het meisje moet het huis schoon houden, zij wordt niet voor niets Assepoester genoemd. Als op een dag de prins een groot feest geeft, worden alle jonge meisjes uitgenodigd. Assepoester wil ook graag gaan, maar ze heeft geen geschikte jurk. Gelukkig vervult een fee haar wens. De grote lijn van het sprookje wordt gevolgd. Het sprookje wordt gedragen door paginagrote collageachtige illustraties, die bijzonder kleurrijk zijn. Ze ogen vrij plat en hier en daar wat druk. Er is gewerkt met frontaal zicht op het gebeuren. De niet omlijnde figuren, attributen enz. staan op een afwisselend witte en gekleurde achtergrond. De emoties zijn soms niet goed zichtbaar. De tekst bevat ook wat dialogen, waardoor het plezierig is om voor te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig en op jonge kinderen gericht. Het eenvoudige boekje verscheen in de serie 'Verhaaltjestijd'*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201726

Titel Assepoester
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Charles Perrault
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2018]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Charles Perrault. - Tekst: Katleen Put, illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789403201726
PPN 417228619
Rubriekscode Frans 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put