Lean on Pete
Boek

Lean on Pete roman ([2018])/ Willy Vlautin, vertaald [uit het Engels] door Rob van Erkelens

De Amerikaanse weesjongen Charley (15) neemt een racepaard dat op de nominatie staat gedood te worden, mee op zijn lange zoektocht naar zijn tante. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste roman van Willy Vlautin die in het Nederlands verscheen, onder de titel 'De ruwe weg' (2011). Een sterk debuut in de Amerikaanse traditie van Mark Twain en Cormac McCarthy, waarbij jongens op vroege leeftijd worden beproefd door de harde kanten van het leven. Als de 15-jarige Charley Thompson in korte tijd zijn moeder en zijn vader verliest, wordt hij gedwongen voor zichzelf te zorgen. Een zware opgave, want hij heeft geen geld en geen sociaal netwerk. Hij kan wat geld verdienen bij de plaatselijke renbaan, waar hij de paarden verzorgt van de louche Del Montgomery. Deze Del beult zijn paarden af voor het prijzengeld dat hij met ze kan verdienen in het illegale circuit van de paardenrennen. Charley steelt Dels trailer en samen met het versleten renpaard Lean on Pete gaat hij op zoek naar de zus van zijn vader, de enige persoon van zijn familie die nog in leven is. Het wordt een lange reis over de ruwe wegen van Amerika, waar honger, gevaar en geweld het uiterste vergen van Charley's overlevingskunst. Een soms brute 'road novel' die iedere lezer (niet vergeefs) doet hopen op een goede afloop. Van Vlautin (1967) verscheen in 2018 'Laat me niet vallen'*. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789029092852 | 270 pagina's

Titel Lean on Pete : roman
Auteur Willy Vlautin
Secundaire auteur Rob van Erkelens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2018]
Overige gegevens 270 pagina's - 20 cm
Annotatie Filmeditie - Vertaling van: Lean on Pete. - London : Faber & Faber, 2010 - Oorspronkelijke titel: De ruwe weg. - Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2011
ISBN 9789029092852
PPN 417146027
Genre dierenleven
Thematrefwoord Weeskinderen ; Zoektochten ; paarden ; Verenigde Staten
Taal Nederlands