Zwartkracht
Boek

Zwartkracht (mei 2018)/ Claudia Gray, vertaling [uit het Engels] Marjet Schumacher

Nadia en haar vrienden zijn opnieuw in gevaar. Elizabeth is terug, sterker dan ooit, en nieuwe gevaren bedreigen Captive's Sound. Nadia moet al haar magische krachten aanspreken om de duistere krachten te weerstaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Dit tweede deel* van de 'Spellcaster'-serie is een waardig vervolg van de reeks. De jonge heks Nadia heeft, nadat ze in het vorige deel samen met haar vrienden de slechte heks Elizabeth heeft verslagen en haar dorp heeft gered, inmiddels meer bijgeleerd over wat het betekent om heks te zijn. Dit gaat ze hard nodig hebben, omdat er weer gevaar op de loer ligt. Wederom een sterk staaltje, met een goed vormgegeven wereld - het verhaal vindt plaats in onze wereld, maar met een zorgvuldig uitgewerkte mythologie en realistisch aandoende toverpraktijken (inclusief kruiden en edelstenen). Ook is er duidelijk zorg besteed aan de ontwikkeling van de karakters. Deze komen goed tot leven en weten de lezer achter zich te krijgen, waardoor je - ondanks enkele slim uitgewerkte stommiteiten en onnozelheden - zelf betrokken raakt en toe wilt werken naar een goede afloop. De karakters zijn inmiddels volwassener en hun onderlinge relaties duidelijk sterker en dynamischer. Het eind is voorzien van een forse cliffhanger, genoeg om lezers reikhalzend uit te laten kijken naar het laatste deel. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402701128 | 318 pagina's

Titel Zwartkracht
Auteur Claudia Gray
Secundaire auteur Marjet Schumacher
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, mei 2018
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: Steadfast. - New York : HarperTeen, (c)2014
ISBN 9789402701128
PPN 413355845
Genre science-fiction
Thematrefwoord Heksen ; Magie
Taal Nederlands