Het boze boek!
Boek

Het boze boek! ([2018])/ Ramadier & Bourgeau

Dit boek is rood van woede. Als een muisje hem vragen stelt, verdwijnt de boosheid langzaam. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en tips over hoe om te gaan met boosheid. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken over boos zijn. Op negen spreads zijn op de rechterpagina twee ogen, een neus en mond te zien, tegen een rode achtergrond die naar mate het verhaal vordert, langzaam in geel overgaat. Op de linkerpagina staat een cartoonachtige muis die beschrijft dat dit boek rood is van woede en vervolgens vraagt wat er aan de hand is. Met wat aanwijzingen aan de lezer (met rust laten, tot tien tellen, een grapje maken, vragen wat er aan de hand is, een knuffel geven, en een compliment maken) verandert de stemming van het boek en daarmee de kleur. Een leuke manier om gevoelens als boosheid met jonge kinderen te bespreken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913066

Titel Het boze boek!
Auteur Cédric Ramadier
Secundaire auteur ... Bourgeau
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Tekst: Cedric Ramadier, illustraties: Vincent Bourgeau - Vertaling van: Le livre en colère. - Paris : l'école des loisirs, (c)2016
ISBN 9789462913066
PPN 417333285
Thematrefwoord Boosheid
Taal Nederlands