Thuis in twee landen
Boek

Thuis in twee landen geadopteerden over het contact met hun biologische familie (maart 2018)/ Maureen Welscher, redactie: Daniëla Postma

Verhalen van geadopteerden en hun adoptieouders over de ervaringen tijdens het zoeken en het contact met de biologische ouders.

Recensie

Steeds meer geadopteerden reizen af naar hun geboorteland: om het land te leren kennen en hun biologische familie te ontmoeten. Maar hoe gaat het daarna verder? Die vraag staat centraal in alle verhalen in dit boekje. Daaruit blijkt dat wat er na de ontmoeting gebeurt en de manier waarop het contact tussen de betrokkenen zich vervolgens ontwikkelt, voor iedereen anders zijn. Maar de kans is aanwezig dat de geadopteerde zich uiteindelijk verbonden weet met twee families, oftewel: hij of zij voelt zich thuis in twee landen. De geïnterviewden kwamen allen tot de conclusie dat beide families, in Nederland en elders, hebben bijgedragen aan hun persoonlijkheid en dat adoptie hun leven heeft verrijkt, wat de auteur de conclusie doet trekken dat adoptie goed is. Naast de verhalen bevat het boekje ook een voorwoord van een psychologe, een stukje over innerlijke rust en informatie over hoe je contact onderhoudt met de biologische familie. Alles bij elkaar opgeteld een aanwinst voor adoptieouders, geadopteerden en betrokkenen, vooral door het heldere taalgebruik, duidelijke uitleg en de verzorgde opmaak. Met enkele paginagrote zwart-witfoto's. De schrijfster publiceerde eerder twee andere boeken over adoptie: 'Adoptiepubers' 2012)* en 'Retourtje roots' 2016)**.

Specificaties

Nederlands | 9789462470903 | 108 pagina's

Titel Thuis in twee landen : geadopteerden over het contact met hun biologische familie
Auteur Maureen Welscher
Secundaire auteur Daniëla Postma
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Delft] : Maureen Welscher, maart 2018
Overige gegevens 108 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789462470903
PPN 416621163
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Adoptiekinderen; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Adoptie