Plant & eter
Boek

Plant & eter van vezels tot vanille (2018)/ Evelien Rozema, redactie: Lineke Eerdmans ; fotografie: Hans Clauzing (portretten) en Evelien Rozema

Groente en fruit eten is gezond; overzicht van de biochemische stoffen die daarvoor zorgen en waarom ze goed voor je zijn. Met 21 vega-recepten en verschillende wetenswaardigheden over plantaardige voeding.

Aanwezigheid

Recensie

Zoals bekend zitten groenten en fruit vol stoffen die onze gezondheid ten goede komen. In dit boek wordt de biochemische samenstelling en het effect op het menselijk lichaam van een groot aantal van deze stoffen beschreven. Daarnaast bevat het boek 21, naar productgroep gerangschikte 'plant-based' recepten, waarbij tevens allerlei wetenswaardigheden over de in die groep vallende gewassen besproken worden. Ook worden er tips voor het zelf telen van planten gegeven en staan er door het boek kadertjes met opmerkingen van deskundigen over teelt en/of verwerking van de producten. De inhoud van het ruim met kleurenfoto's geïllustreerde boek is tweeledig: de stukken waarin de biochemische samenstelling van de planten ter sprake komen, bevatten zeer gespecialiseerd vakjargon en vereisen diepgaande interesse in het onderwerp; de vega-recepten echter zijn over het algemeen eenvoudig. Hierdoor richt het boek zich toch vooral op lezers met verregaande interesse voor de wetenschappelijke achtergrond van het uit Amerika overgewaaide 'Plant-based cooking & nutrition'. Met online bronnenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789050116466 | 144 pagina's

Titel Plant & eter : van vezels tot vanille
Uniforme titel Plant en eter
Auteur Evelien Rozema
Secundaire auteur Lineke Eerdmans ; Hans Clauzing
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV uitgeverij, 2018
Overige gegevens 144 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: met 21 recepten - Met index
ISBN 9789050116466
PPN 413270408
Rubriekscode 628.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vegetarische voeding ; Vegetarische kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vegetarische voeding