Maarten Luther
Boek

Maarten Luther ([2017])/ Catherine Mackenzie, vertaling [uit het Engels]: Marieke de Water ; redactie: Lieneke Okker

Levensverhaal van Maarten Luther (1483-1546) die, ondanks zijn arme ouders, naar de universiteit gaat. Als hij maar net een onweersbui overleeft, zweert hij om monnik te worden. Hij is bekend geworden door zijn rol in de Reformatie. Met eenvoudige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Biografie over het (geestelijke) leven van Maarten Luther dat wordt gevolgd vanaf zijn kinderjaren tot aan zijn dood. Ondanks een voldoende hoeveelheid dialogen bestaat het boek in feite grotendeels uit vrij saaie opsommingen van gebeurtenissen in Luthers leven, die hem tot bekendste kerkhervormer ooit zouden maken. Meer dan eens wordt de verhaallijn onderbroken om theologie te bedrijven, toegespitst op de in de ogen van de schrijfster foute leer van de roomse kerk. Hierdoor stokt het plot en leest deze pocket mede hierdoor soms als een godsdienstboek. Op de cover staat een eenvoudige en nogal duistere gestileerde illustratie met daarop felgele letters en bescheiden glansopdruk die spanning moeten suggereren. Het is het eerste deel van de reeks 'Superhelden uit de kerk', een veelbelovende naam die niet wordt waargemaakt door de beschrijvende inhoud van deze uitgave. Achterin staan een tijdlijn, enkele verklarende feiten, een aantal citaten van Luther en suggestieve gespreksvragen met flinke hoeveelheden Bijbelteksten waarin het antwoord valt te vinden. Voor dezelfde doelgroep verscheen in 2017 'Maarten Luther'* van Ditteke Klaasse-den Haan. Geschikt voor goed gemotiveerde protestants-christelijke lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491935077 | 176 pagina's

Titel Maarten Luther
Auteur Catherine Mackenzie
Secundaire auteur Marieke de Water ; Lieneke Okker
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : CLC Publicaties, [2017]
Overige gegevens 176 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: de monnik die de kerk op zijn kop heeft gezet - Vertaling van: Reformation fire : Martin Luther. - Fearn : Christian Focus Publications, (c)2016. - (Trailblazers)
ISBN 9789491935077
PPN 413592030
Rubriekscode 257.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luther, Martin; Biografieën
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Luther