De nieuwe kleren van de keizer
Boek

De nieuwe kleren van de keizer ([2018])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

De keizer is dol op nieuwe kleren. Als twee onbekende kleermakers hele speciale kleren voor hem willen maken, gaat hij daar graag op in. Prentenboekje met kleurrijke illustraties naar een sprookje van Grimm. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bijna vierkant prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje 'De nieuwe kleren van de keizer' van Hans Christian Andersen. Het sprookje draait om een keizer die dol is op nieuwe kleren. Als twee mannen (bedriegers) zich uitgeven voor de beste kleermakers van het land tuint hij daar in. In zijn ondergoed paradeert hij door de stad. De grote lijn van het sprookje wordt gevolgd. Het sprookje wordt gedragen door paginagrote collageachtige illustraties, die bijzonder kleurrijk zijn. Ze ogen vrij plat en hier en daar wat druk. Er is gewerkt met frontaal zicht op het gebeuren. De niet omlijnde figuren en attributen staan op een afwisselend witte en gekleurde achtergrond. De emoties zijn soms niet goed zichtbaar. De tekst bevat ook wat dialogen, waardoor het plezierig is om voor te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig en op jonge kinderen gericht. Het eenvoudige boekje verscheen in de serie 'Verhaaltjestijd'*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201764

Titel De nieuwe kleren van de keizer
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Hans Christian Andersen
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Ballon, [2018]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van Hans Christian Andersen. - Tekst: Katleen Put, illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789403201764
PPN 417228295
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put