Jaap en de bonenstaak
Boek

Jaap en de bonenstaak ([2018])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Jaap woont met zijn moeder in een klein huisje. Als het geld op is, moet Jaap de koe op de markt verkopen. Daar wil een slimme boer de koe niet kopen, maar ruilen! Prentenboekje met kleurrijke illustraties naar een traditioneel Engels sprookje. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 01/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES PUT

Recensie

Bijna vierkant prentenboek met een bewerking van het wat minder bekende sprookje 'Jaap en de bonestaak' naar een traditioneel Engels sprookje. Jaap woont met zijn moeder in een klein huisje. Als het geld op is, moet Jaap de koe op de markt verkopen. Daar wil een slimme boer de koe niet kopen, maar ruilen! De grote lijn van het sprookje wordt gevolgd. Het verhaal wordt gedragen door paginagrote collageachtige illustraties, die bijzonder kleurrijk zijn. Ze ogen vrij plat en hier en daar wat druk. Er is gewerkt met frontaal zicht op het gebeuren. De niet omlijnde figuren en attributen staan op een afwisselend witte en gekleurde achtergrond. De emoties zijn soms niet goed zichtbaar. De tekst bevat ook wat dialogen, waardoor het plezierig is om voor te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig en op jonge kinderen gericht. Het eenvoudige boekje verscheen in de serie 'Verhaaltjestijd'*. Een van de weinige bewerkingen van dit sprookje. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201689

Titel Jaap en de bonenstaak
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2018]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een traditioneel Engels sprookje. - Tekst: Katleen Put, illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789403201689
PPN 41722804X
Rubriekscode Engels 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put