The lawyer. [Seizoen 1]
DVD

The lawyer. [Seizoen 1] ([2018])/ Jens Lapidus

Frank zag als kind hoe zijn ouders om het leven kwamen door een autobom. Nu is hij advocaat en vastbesloten wraak te nemen op de verantwoordelijken.

Aanwezigheid

Recensie

Zweeds-Deense thrillerserie naar een idee van onder meer schrijver Jens Lapidus (De Stockholm trilogie) en filmmaker Hans Rosenfeldt (The bridge). Het verhaal speelt zich af in Malmö en Kopenhagen. Frank Nordling (Alexander Karim) en zijn zus Sarah (Malin Buska) zagen als kinderen hoe hun ouders om het leven kwamen door een autobom. Frank is nu een veelbelovende advocaat, zijn zus werkt bij de politie, en beide zijn geobsedeerd door de zoektocht naar de moordenaars van hun ouders. Sarah vindt een spoor dat leidt naar Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen), een belangrijke figuur in de onderwereld van Kopenhagen, en toevallig een klant van Frank. Frank besluit te infiltreren in de bende van Thomas, wat veel risico's meebrengt voor zichzelf en zijn naasten. Volgens de makers een 'snelle, scherpe en intelligente thriller'. Tien afleveringen.

Specificaties

Zweeds | 5407003481327

Titel The lawyer. [Seizoen 1]
Uniforme titel Advokaten
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Geir Henning Hopland ; Alexander Karim ; Thomas Bo Larsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2018]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Alexander Karim, Thomas Bo Larsen, Malin Buska. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Zweden : SF Studios, 2018 - Oorspronkelijke titel: Advokaten
ISBN 5407003481327
PPN 417783167
Genre thriller
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
The lawyer
DVD

The lawyer (2018-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend