Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De trek van dieren
Boek

De trek van dieren ([2018])/ Tom Jackson, vertaling [uit het Engels]: Cecile Bolwerk ; eindredactie: Monica Terpstra

Waarom reizen sommige dieren zo ver? En welke routes kiezen ze? Lees hoe we dieren volgen, o.a. door gps en het merken. Met voorbeelden van o.a. de ijsberen en visarend. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom reizen sommige dieren zo ver? En welke routes kiezen ze? In de serie 'Track en trace in het dierenrijk'* verscheen dit deel over de trek van dieren. Eerst wordt ingegaan op het belang van de studie hiernaar. In hoofdstukken van een dubbele bladzijde komen de technische hulpmiddelen die hiervoor zijn aan bod zoals zenders, gps, geo-locator en merktekens. Daarbij worden (praktijk)voorbeelden gegeven van de trek van verschillende dieren, zoals de grijze wolf, panda's, ijsberen en zebra's. Tot slot wordt een blik in de toekomst geworpen. De informatie staat in korte alinea's met vetgedrukte kop, in een kleurrijke lay-out met veel kleurenfoto's en illustraties op een witte of pastelkleurige achtergrond. De uitleg gaat gepaard met aansprekende voorbeelden. Moeilijke woorden als migratie, biometrie en zangvogels (goed voor de woordenschat) zijn in de tekst vetgedrukt en staan achterin de woordenlijst. Verder zijn aanwezig een register en tips voor enige boeken en websites. Aantrekkelijk vormgegeven en leerzame uitgave die ook een blik in de toekomst werpt. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412469 | 32 pagina's

Titel De trek van dieren
Auteur Tom Jackson
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Tracking animal movement. - Brown Bear Books Limited, (c)2016. - (Animal trackers)
ISBN 9789463412469
PPN 413999890
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentrek
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentrek

Relaties/Serie

Track en trace in het dierenrijk
Boek

Track en trace in het dierenrijk (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Tom Jackson