Astronaut
Boek

Astronaut ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Wil je astronaut worden? Lees hoe het leven en werken aan boord van een ruimtestation eruitziet en hoe astronauten zich daarop voorbereiden. Met kleurenfoto's, doe-tip en vragen over het beroep astronaut. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de reeks 'Uitdagend werk in de techniek'* verscheen deze uitgave over astronauten. Verteld wordt hoe het leven en werken aan boord van een ruimtestation eruitziet en hoe astronauten zich daarop voorbereiden. In dertien hoofdstukken van twee bladzijden elk is aandacht voor o.a. de vrije val, eten en drinken, vrije tijd, experimenten met mensen, een wandeling in de ruimte en de terugreis. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out met veel, ook paginagrote, kleurenfoto's met vaak een of meerdere korte bijschriften cq aanduidingen. Bij of in de foto's staat een informatieve tekst in begrijpelijke taal. Moeilijke woorden als ISS, orbitmodule en weerstand zijn achter in de woordenlijst opgenomen. In een kader staat vaak extra informatie. In het laatste hoofdstuk worden suggesties gedaan om o.a. zelf ruimteondezoek te doen. Je leest ook aan welke eisen een astronaut moet voldoen. Bevat verder een register en verwijzingen naar enige boeken en websites (met filmpjes). Veel kinderen zijn geïnteresseerd in dit onderwerp. Ook geschikt voor beroepsorëntatie, al zal maar een handje vol mensen daadwerkelijk astronaut worden. Je kunt er allicht over (dag)dromen! Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412377 | 32 pagina's

Titel Astronaut
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Astronaut: life as a scientist and engineer in space. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2017. - (Get to work with science and techology)
ISBN 9789463412377
PPN 41399970X
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaarders
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Uitdagend werk in de techniek
Boek

Uitdagend werk in de techniek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen