Jagen op Asteroïden
Boek

Jagen op Asteroïden ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

In 2004 ontdekten sterrenkundigen een heel grote asteroïde (rotsachtig brokstuk) die in 2029 tegen de aarde kan botsen. Wist je dat er wetenschappers zijn die er op jagen? Met kleurenfoto's, doe-tip en vragen over het beroep asteroïdenjager. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ASTRONOMIE OWEN
  • Aanwezig
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek ASTRONOMIE OWEN

Recensie

In deze compacte uitgave wordt een introductie gegeven op asteroïden en de mensen, die er op jagen. Zij identificeren ze en raken er in veel gevallen door gefascineerd. De informatie is verdeeld over 16 korte hoofdstukjes van twee bladzijden elk. De teksten bevatten veel feiten en zijn geïllustreerd met vooral kleurenfoto's en -illustraties. Een hoofdstuk gaat over NEO's of aardscheerders (voorwerpen, die in de buurt van de aarde komen) en over wat de Spaceguard is. In een levendige verhalende stijl doet de auteur verslag van het werk van ruimtewetenschappers, voorzien van veel foto's van achter de schermen. Achterin zijn een verklarende woordenlijst en een register opgenomen. Daar staan ook tips voor als je zelf een carrière als asteroïdenjager ambieert. Een eenvoudige proef laat zien hoe een krater ontstaat. Deze verzorgde uitgave maakt deel uit van de serie 'Uitdagend werken in de techniek'*, waarbij veel voorbeelden uit de praktijk worden gegeven. Gericht op lezers die nog meer willen weten. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412353 | 32 pagina's

Titel Jagen op Asteroïden
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Asterold hunters: designing and creating tomorrow's world . - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2017. - (Get to work with science and technology)
ISBN 9789463412353
PPN 413999696
Rubriekscode 551.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomen ; Planetoiden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie

Relaties/Serie

Uitdagend werk in de techniek
Boek

Uitdagend werk in de techniek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen