Eric Carle's boek over alles
Boek

Eric Carle's boek over alles (2018)/ vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Ken je al deze dingen? Er zijn dingen die je eet, die je ziet, die je kunt leren, er zijn kleuren en dingen over jou! Ruim aanwijsprentenboek met vrolijk gekleurde collages van ruim tweehonderd voorwerpen uit de dagelijkse omgeving van peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Heerlijk prentenboek van Eric Carle waarin een dwarsdoorsnede van zijn imposante oeuvre op thematische wijze wordt gepresenteerd. Aan de hand van vijf grote thema's passeren bijna 200 kernwoorden de revue, in woord en beeld, aansprekend en verleidelijk, als nieuw en toch zo bekend. Het prentenboek gaat over dingen die je kunt zien (o.a. in de tuin, aan zee, voertuigen), dingen die je eet (fruit, dagelijks eten, feesthapjes), dingen die je kunt leren, dingen op kleur, persoonlijke dingen. Het kleurig en geanimeerd geïllustreerde boek is een feest van herkenning: heel de Carle-'familie', met alle bijbehorende, aansprekende beelden, collages, scheursels, geschilderde patronen en prachtillustraties, passeert de revue. De namen van de voorwerpen staan erbij in duidelijke schreefloze letters, zonder lidwoord. Een boek om in je hart te sluiten en er telkens weer bij te pakken als je met je kind wil kijken, vertellen, praten over, iets in een verhaal wil gieten of op achtergronden wil ingaan. Tot slot een dubbele pagina waarop alle voorwerpen in het klein nog eens bij elkaar zijn gezet. Voor alle peuters, hun ouders, opa's en oma's, juffen en meesters. Prachtboek! Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768584

Titel Eric Carle's boek over alles
Uniforme titel De wereld van Eric CarleTM
Auteur Eric Carle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 73 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: de wereld van Eric Carle™ - Vertaling van: Eric Carle's book of many things. - London : Puffin Books, (c)2018
ISBN 9789025768584
PPN 416840396
Thematrefwoord Aanwijsboeken
Taal Nederlands