Waarom mama drinkt
Boek

Waarom mama drinkt het dagboek van een uitgeputte moeder (2018)/ Gill Sims, vertaald [uit het Engels] door Dennis Keesmaat

Een werkende moeder van twee jonge kinderen besluit op haar 39ste verjaardag haar leven te beteren en een perfecte moeder te worden.

Aanwezigheid

Recensie

Ellen, een werkende moeder van twee recalcitrante jonge kinderen, Peter en Jane, besluit op haar 39ste verjaardag haar leven radicaal te veranderen en een perfecte en georganiseerde moeder te worden. Ze maakt plannen voor gezonde maaltijden, culturele uitjes e.d. en probeert intussen steeds minder naar de wijn te grijpen. Maar dan beseft Ellen dat ze nauwelijks kan concurreren met de andere 'perfecte' moeders op het schoolplein. Ook is het bijna Kerstmis en het familiediner staat voor de deur, waarbij er gekookt moet worden voor 22 mensen. Haar man Simon zit het liefst alleen in zijn schuur te werken aan zijn technische hobby. Uit pure frustratie ontwerpt Ellen de app 'Why mummy drinks'. Een humoristisch boek, geschreven in dagboekvorm, dat de loop van het schooljaar volgt van september tot augustus. Heel herkenbaar voor ouders met jonge schoolgaande kinderen. Auteur (1978) schrijft de Engelse blogspot 'Peter en Jane' over opvoeding en ouderschap.

Specificaties

Nederlands | 9789044637793 | 355 pagina's

Titel Waarom mama drinkt : het dagboek van een uitgeputte moeder
Auteur Gill Sims
Secundaire auteur Dennis Keesmaat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2018
Overige gegevens 355 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Why mummy drinks : the diary of an exhausted mum. - London : HarperCollinsPublishers, (c)2017
ISBN 9789044637793
PPN 417048645
Genre humoristische roman
Taal Nederlands