Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
500 waanzinnige weetjes
Boek

500 waanzinnige weetjes ([2018])/ tekst: Saskia Martens

Wist je dat een octopus drie harten heeft? En weet je wat moddersnorkelen is? Je hebt de keuze uit vijfhonderd leuke, interessante, zinnige en onzinnige feiten en weetjes. Met kleine zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Sla het boekje op een willekeurige pagina open en je weet wat moddersnorkelen is, dat er zelfsturende kogels bestaan, dat een virus een virus kan hebben, astronauten een opgeblazen gezicht krijgen in de ruimte of dat een vierde van alle planten op de wereld orchideeën zijn. In zes hoofdstukken (flora en fauna, het menselijk lichaam, sport, aardrijkskunde en het universum, kunst, cultuur en gewoontes, geschiedenis) worden vele leuke, boeiende, zinnige en onzinnige feiten en weetjes voorgeschoteld. De weetjes staan grotendeels per drie op een pagina; elk in een korte alinea van enkele zinnen met een vetgedrukte kop. Weetjes over één onderwerp staan of in een kader of puntsgewijs onder elkaar. De vlotte tekst bevat af en toe een moeilijk woord. Kleine, simpele, zwart-witte tekeningetjes begeleiden de tekst en vrolijken het geheel op. Een inhoudsopgave of register ontbreekt, ook hebben de pagina's geen nummer, dus iets terugzoeken is wat lastig en vergt bladeren. Met tips waar je op internet nog meer weetjes kunt vinden. In dezelfde opzet verschenen '500 knotsgekke weetjes' en '1000 knotsgekke weetjes'*. Geschikt (en hier en daar zeer educatief) voor lezers die niet zo van lezen houden, maar dol zijn op weetjes. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201979

Titel 500 waanzinnige weetjes
Uniforme titel Vijfhonderd waanzinnige weetjes
Auteur Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2018]
Overige gegevens 112 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 16 cm
Annotatie Illustraties: 123rf.com
ISBN 9789403201979
PPN 41778158X
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Flora ; Fauna ; Lichaam ; Sport ; Wetenschap ; Techniek ; Technologie ; Geografie ; Heelal ; Kunst ; Cultuur ; Volkskarakter ; Geschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden