Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het zinderende zee boek
Boek

Het zinderende zee boek (2018)/ tekst en tekeningen Yuval Zommer, zeelevenexpert Barbara Taylor ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Waarom springen dolfijnen uit de zee? En hoe komt een kwal vooruit in het water? Neem een duik in de onderwaterwereld en kom alles te weten over walvissen, zeepaardjes, kwallen en pinguins. Met grote kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Neem een duik in dit boek over de onderwaterwereld en kom alles te weten over walvissen, zeepaardjes, kwallen en pinguïns. Waarom springen dolfijnen uit de zee? En hoe komt een kwal vooruit in het water? Op het grote overzicht voorin zie je welke verschillende oceaanfamilies er allemaal in de zeeën leven, zoals vissen, zoogdieren en weekdieren. Vervolgens zien we vissen vliegen, hoe zeedieren lucht happen en schildpadden eieren leggen. Op schilderachtige manier zijn alle dieren over de dubbele pagina's verspreid, waarbij je ogen te kort komt. Achterin staat algemene informatie over poeltjes, de diepzee en de bedreigingen voor de oceanen. De tekst staat tussen de prenten en bevat vragen en weetjes. De hoge, smalle pagina's zijn gevuld met prachtige tekeningen met allerlei leuke details. Ook zijn enkele zoekopdrachten toegevoegd. Een mooi kijk- en ontdekboek over het boeiende oceaanleven. Voor kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710141 | 61 pagina's

Titel Het zinderende zee boek
Auteur Yuval Zommer
Secundaire auteur Barbara Taylor ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2018
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The big book of the blue. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2018
ISBN 9789047710141
PPN 417486863
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeedieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën