Het ergste kamp ooit
Boek

Het ergste kamp ooit ([2018])/ Meredith Costain, Danielle McDonald, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Ella (10, ik-figuur) gaat op schoolkamp. In een dagboek houdt ze alles bij wat ze meemaakt. Ze wil graag met haar team de beker winnen. Daarvoor moet ze kajakken, vollyballen en hutten bouwen. Maar kan Ella haar hoogtevrees overwinnen? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zesde deel in de serie 'Ella : mijn dagboek'*, dat los van de andere delen te lezen is. Ella is een meisje van 10 jaar oud. In dit boek gaat ze op schoolkamp. Ella houdt een dagboek bij waarin ze al haar belevenissen van het kamp opschrijft. Ze wil graag met haar team de beker van het kamp winnen. Daarvoor moeten er allerlei activiteiten gedaan worden. De eerste is kajakken, dit eindigt in een groot watergevecht. Verder wordt er gevolleybald en er worden hutten gebouwd. Omdat Ella hoogtevrees heeft, wil ze niet van een hoge schommel of naar beneden roetsjen van een hoge kabel. Gelukkig lukt het Ella om punten te winnen voor 'dapperheid bij gevaar'. Maar zal ze ook de beker winnen? Fris vormgegeven meisjesboek waarbij veel gevarieerd wordt met typografie. Sommige woorden zijn dikgedrukt, lijken handgeschreven of zijn gekleurd. In de tekst in dagboekvorm staan veel zelfverzonnen afkortingen die direct worden uitgelegd; ook zijn er veel schema's en lijstjes. Op vrijwel elke bladzijde staan een of meer kleine illustraties die de tekst verlevendigen en verduidelijken. Uitgevoerd in zwart-wit met steunkleur felgroen. Meisjes vanaf ca. 8 jaar zullen dit zeker kunnen waarderen.

Specificaties

Nederlands | 9789403204420 | 145 pagina's

Titel Het ergste kamp ooit
Auteur Meredith Costain
Secundaire auteur Danielle McDonald ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan Junior, [2018]
Overige gegevens 145 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Meredith Costain en illustraties: Danielle McDonald - Vertaling van: Worst camp ever! - Scholastic Australia, (c)2016. - (Ella diaries ; 8)
ISBN 9789403204420
PPN 417781040
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolreizen ; Wedstrijden ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ella
Boek

Ella mijn dagboek (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Meredith Costain