Jij en ik
Boek

Jij en ik verhalen over vriendschap en vluchtelingen ([2018])/ Margaretha van Andel, Adrienne Bolt, Alyze Bos, Carolien Ceton, Mireille Geus, Jesse Goossens, Annet Huizing, Pieter Koolwijk, Sjoerd Kuyper, Eva Moraal, Marloes Morshuis, Joyce Pool, Anna van Praag, Peter-Paul Rauwerda, Jowi Schmitz, Jan Terlouw, Ellen van Velzen, Gijs Wanders, Lenneke Westera

Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter eten hebben gegeven? Wat doe je als een kind uit een ver land in je klas komt? En hoe zou je op een andere planeet worden ontvangen als je de aarde moet ontvluchten? Bundel met verhalen en gedichten van verschillende schrijvers over vluchtelingen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel met verhalen en gedichten van negentien verschillende auteurs over vriendschap en vluchtelingen. Een afwisselend geheel met verhalen in heden, verleden en toekomst en met aandacht voor verschillende perspectieven: (potentiële) vluchtelingen met uiteenlopende achtergrond en mensen in het gastland die hen kritisch, verwonderd of hartelijk benaderen. De bijdragen variëren van realistisch (bijvoorbeeld de autobiografische bijdrage van Jan Terlouw die oproept tot politiek engagement) tot fantastisch (twee sciencefictionverhalen en een verhaal waarin een jongen die zich nogal kritisch uitlaat over vluchtelingen in een magische context zelf ervaart hoe het is om op de vlucht te zijn). De variatie en perspectiefwisseling vergroot de betrokkenheid bij het actuele onderwerp. Wie de 'vreemdeling' is, hangt af van het perspectief. Sterker nog: de 'vreemdeling' houdt op te bestaan, zodra je je inleeft in de persoon. Dat brengen deze verhalen teweeg. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710738 | 248 pagina's

Titel Jij en ik : verhalen over vriendschap en vluchtelingen
Secundaire auteur Margaretha van Andel
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2018]
Overige gegevens 248 pagina's - 23 cm
ISBN 9789047710738
PPN 417621086
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Vluchtelingen
Taal Nederlands