De slaaf
Boek

De slaaf een spiritueel manifest voor een betere manier van leven ([2018])/ Anand Dílvar, vertaling [uit het Spaans]: Hansjelle Dijkstra

Door een auto-ongeluk is de ik-persoon in een coma geraakt terwijl al zijn zintuigen nog werken. Na een aantal dialogen met zijn hogere zelf komt hij in een nieuwe staat van bewustzijn.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe reageer je wanneer je door een auto-ongeluk ten gevolge van drugs- en drankmisbruik in een vegetatieve toestand raakt? Uiterlijk in een coma, terwijl al je zintuigen nog werken. Dit intrigerende thema wordt uitgewerkt in deze korte spirituele roman die wereldwijd een bestseller is. De auteur, stichter van het Vision Quest Centre in Mexico, kiest voor de vorm van de dialoog tussen de verlamde hoofdpersoon en zijn hogere zelf. Per hoofdstuk wordt een thema behandeld: het nemen van verantwoordelijkheid, het afleggen van schuldgevoelens, het belang van vergeving. Een bijna-dood ervaring geeft hem het ultieme inzicht: de onderlinge verbondenheid van het hele universum. Terwijl nu de innerlijke vrede is bereikt en hij zijn toestand heeft aanvaard, ontstaat er een bedreiging van buiten. Wie heeft het op zijn leven gemunt? Welke motivatie is sterk genoeg voor een laatste wilsinspanning? In de vorm van een spannend verhaal worden tijdloze spirituele inzichten behandeld. Niets nieuws, maar kan het verhaal te vaak worden verteld? Vooral interessant voor de beginnende zoeker. Debuutroman.

Specificaties

Nederlands | 9789076681375 | 156 pagina's

Titel De slaaf : een spiritueel manifest voor een betere manier van leven
Auteur Anand Dílvar
Secundaire auteur Hansjelle Dijkstra
Type materiaal Boek
Uitgave [Cothen] : juwelenschip.nl, [2018]
Overige gegevens 156 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Spaanse uitgave: (c)2014
ISBN 9789076681375
PPN 41385356X
Genre psychologische roman
Taal Nederlands