Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Vaders & zonen
Boek

Vaders & zonen (2018)/ Jeroen Siebelink, fotografie: Jesaja Hizkia, Mark Uyl

Twaalf portretten van meer of minder bekende Nederlanders over hun rol als vader.

Aanwezigheid

Recensie

Twaalf bekende Nederlanders zijn geïnterviewd over hun rol als vader: onder anderen komen een schrijver, een muzikant, een sportheld en een acteur aan bod. Auteur (1968) is sportjournalist en zoon van de auteur Jan Siebelink, met wiens portret het boek begint. Geïnterviewden vertellen hoe zij zich als vader verhouden tot hun kinderen en hoe hun eigen vader zich tegenover hen opstelde. Ze proberen daarbij zo eerlijk mogelijk te zijn: ze vertellen over de fouten, de beloftes om het anders te doen en wat daarvan terecht is gekomen. Ook de kinderen mogen deelnemen aan het gesprek en commentaar leveren op vaders verhaal. De interviews worden verhalend weergegeven in gespreksvorm en elk hoofdstuk begint met een citaat van de betreffende vader. Voor de interesse van de lezer zal veel afhangen van de herkenning van de BN'ers: wie fan is, wil alles van zijn idool weten; is de geïnterviewde onbekend voor de lezer, dan zal er minder animo zijn. Met zwart-witfoto's van de geportretteerden van wie enkelen ook in kleur zijn afgebeeld op de binnenkant van de kaft. Achterop een kleurenfoto van de auteur.

Specificaties

Nederlands | 9789401608589 | 272 pagina's

Titel Vaders & zonen
Uniforme titel Vaders en zonen
Auteur Jeroen Siebelink
Secundaire auteur Jesaja Hizkia
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2018
Overige gegevens 272 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met Bart Chabot, P.F. Thomése, Gerard Spong en vele anderen - Een aantal verhalen verscheen eerder in verkorte vorm in Esquire
ISBN 9789401608589
PPN 417470630
Rubriekscode 418.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vaderschap; Verhalen ; Siebelink, Jan ; Spong, Gerard ; Lammers, Marc ; Chabot, Bart ; Weide, Bart van der ; Jakobs, Gert ; Schneider, Eric ; Pastoor, Alex ; Maginn, Felix ; Launspach, Rik ; Vrienten, Henny ; Thomese, P.F.
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Vaderschap