Nederland in ontwikkeling
Boek

Nederland in ontwikkeling ([2018])/ Leo Rademaker

Sociologische schets van de Nederlandse samenleving in al haar aspecten: van politiek, leefvormen, werk en vrije tijd tot cultuur, godsdienst en wetenschap.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe is het gesteld met de Nederlandse samenleving? In deze sociologische schets wordt op beknopte en heldere wijze ingegaan op deze vraag. Het betreft een herziening van een eerder gepubliceerde en uitgebreidere uitgave uit 2007 ('Schets van de Nederlandse samenleving') van dezelfde auteur. In vijftien hoofdstukjes worden alle belangrijke zaken van de Nederlandse maatschappij belicht, van staatsvorm en recht tot leefvormen, onderwijs, werk en vrije tijd, godsdienst, wetenschap, massamedia, cultuur, gezondheid en welzijn, milieu, defensie en slotbeschouwingen over typerende, internationale, multi-etnische aspecten van onze samenleving. Daarbij zijn ook historische notities toegevoegd. De teksten zijn niet ingewikkeld en zijn elementair met vele definities en korte toelichtingen. Het is sterk educatief gericht en daardoor geschikt voor het hoger onderwijs en voor hen die willen inburgeren. Er zijn geen illustraties, maar wel een korte literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789463384087 | 120 pagina's

Titel Nederland in ontwikkeling
Auteur Leo Rademaker
Type materiaal Boek
Uitgave [Soesterberg] : Aspekt, [2018]
Overige gegevens 120 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Geactualiseerde keuze uit: Schets van de Nederlandse samenleving : ontwikkelingen en actualiteit. - Amsterdam : Boom onderwijs, (c)2007
ISBN 9789463384087
PPN 413986896
Rubriekscode 984
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Sociaaleconomische beschrijvingen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Sociaaleconomische beschrijvingen