De notenkraker
Boek

De notenkraker ([2017])/ E.T.A. Hoffman, met illustraties van Sanna Annukka, gebaseerd op de vertaling van Mevr. St. Simon ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Elise Kuip

Op kerstavond krijgt Marie van haar peetvader een notenkraker in de vorm van een soldaat. 's Nachts komt hij tot leven en gaat de strijd aan met de gemene muizenkoning. Met kleurrijke grafische illustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op kerstavond krijgen Fritz en Marie Staalman hun jaarlijkse cadeau van hun mysterieuze peetvader Drosselmeier. Daarbij hoort ook een vreemd uitziende houten notenkraker in de vorm van een jonge huzarensoldaat, die al snel Maries genegenheid wint. Als de notenkraker 's nachts tot leven komt begint een wonderlijk avontuur dat zich zal afspelen tussen droom en werkelijkheid. Marie wordt meegenomen in een wereld vol fantasie, betovering, altruïsme en ware liefde. De klassieke, tijdloze en tegelijkertijd levendige schrijfstijl wordt versterkt door de vele dito grafische illustraties die het boek een heel eigen karakter geven. Bloemrijk, sfeervol en licht archaïsch taalgebruik, waarbij moeilijke woorden niet worden geschuwd. Merkwaardig is wel dat halverwege het verhaal een astronoom horoscopen trekt en dus in feite een astroloog is. Geslaagde bewerking van het Duitse origineel van E.T.A. Hoffmann uit 1816. Luxe uitgave in een bijzonder, langwerpig formaat en een met goudopdruk versierd, roodgekleurd linnen omslag. De teksten zijn gecentreerd afgedrukt op ongenummerde pagina's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel De notenkraker
Auteur E.T.A. Hoffman
Secundaire auteur Sanna Annukka ; Elise Kuip
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Blossom Books, [2017]
Overige gegevens 94 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The nutcracker. - Hutchinson, (c)2017
PPN 413981002
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes