Uitvinders
Boek

Uitvinders ([2018])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Monica Terpstra

Wil je uitvinder worden en weten hoe je een idee uitwerkt? Lees hoe een jongeman de plastic soep wil oplossen. Met kleurenfoto's, doe-tip en vragen over het beroep uitvinder. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 10/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDERS OWEN
  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDERS OWEN
  • Aanwezig
    Informatie jeugd grijs wetenschap en techniek UITVINDERS OWEN

Recensie

In de reeks 'Uitdagend werk in de techniek'* verscheen deze uitgave over uitvinders in onze huidige tijd. Aan de hand van verschillende aansprekende voorbeelden, waaronder de plastic soep waarin de vervuiling van de oceaan centraal staat en het bouwen van kunstmatige koraalriffen, leren kinderen hoe een uitvinder te werk gaat. Op duidelijke wijze wordt de procedure uitgelegd, van probleem naar idee en het prototype. Daarna is er aandacht voor nog vier ontdekkingen zoals de vliegende auto en een waterdrager die bv. in Afrika goed gebruikt kan worden. In verhouding is er wellicht wat weinig tekst ten opzichte van de illustraties, veelal kleurenfoto's. Deze hebben ook niet altijd een meerwaarde. In het laatste hoofdstuk worden suggesties gedaan om zelf aan de slag te gaan. In een lijst worden de weinige moeilijke woorden uitgelegd. Een beknopt register vergemakkelijkt het opzoeken en tot slot worden er andere bronnen (twee boeken en twee websites) genoemd om verder na te lezen. Bevat een vraag- en antwoordenlijstje over de opleiding en beroep van uitvinder. Verder een overzicht van de eisen waaraan een uitvinder moet voldoen. Over dit onderwerp zijn niet veel boeken verschenen. Inspirerend voor jonge uitvinders van ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412384 | 32 pagina's

Titel Uitvinders
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Inventors: designing and creating tomorrow's world. - Ruby Tuesday Books Ltd., (c)2017. - (Get to work with science and techology)
ISBN 9789463412384
PPN 413999726
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvinders
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvinders

Relaties/Serie

Uitdagend werk in de techniek
Boek

Uitdagend werk in de techniek (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen