Het einde van een tijdperk
Boek

Het einde van een tijdperk ([2018])/ Jeffrey Archer, vertaling [uit het Engels]: Joost van der Meer en William Oostendorp

De wederwaardigheden van het echtpaar Harry en Emma Clifton, haar broer Sir Giles Barrington en hun familie ten tijde van het kabinet Thatcher.

Aanwezigheid

Recensie

Het zevende en laatste deel* van de Clifton serie, met Harry Clifton als de naamgever van de serie, maar waarin naast zijn eigen familieleden ook de leden van de familie Barrington een hoofdrol spelen. Zijn vrouw Emma is een Barrington en neemt het als staatssecretaris voor gezondheid in het kabinet Thatcher op tegen haar eigen broer Giles, een vooraanstaand lid van Labour. Giles' ex-vrouw Virginia is wellicht het meest aansprekende karakter: voortdurend uit op eigen gewin, zonder scrupules, iedereen manipulerend. Archer (1940) is een begenadigd verteller, want hoewel het boek een echt plot ontbeert omdat het een kroniek is, weet hij er zoveel spanning oproepende elementen in te bouwen, dat de lezer geboeid blijft doorlezen. De setting is altijd binnen het milieu dat Archer goed kent: de Britse hogere standen, de adel, bankiers en politici. Zijn grootste kracht ligt in de dialogen, waarin spraak en gebruiken van de upper-class voortdurend naar voren komen. Zonder kennis van de eerdere delen is het verhaal tamelijk lastig te volgen. Pocketuitgave, kleine letter, ruime marge.

Specificaties

Nederlands | 9789022582381 | 397 pagina's

Titel Het einde van een tijdperk
Auteur Jeffrey Archer
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 397 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: This was a man. - London : Macmillan, 2016. - (The Clifton chronicles ; volume 7)
ISBN 9789022582381
PPN 417146647
Genre familieroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Clifton-kronieken
Boek

De Clifton-kronieken (2015-...)

vol. 7
Uitgeleend
Jeffrey Archer