Het geheim van de Farao
Boek

Het geheim van de Farao ([2018])/ Clive Cussler en Graham Brown

Kurt Austin bindt de strijd aan met gewetenloze lieden die met een uit de tijd van de farao's stammend middel een bedreiging vormen voor de vrije wereld.

Aanwezigheid

Recensie

Een geheimzinnige wolk die ontstaat na een explosie op een schip doodt de bewoners van het eilandje Lampedusa. Kurt Austin en zijn vriend Joe Zavala van het Amerikaanse NUMA (het National Underwater and Marine Agency dat door de schrijver is opgericht) zijn toevallig in de buurt aan het duiken en zijn als eerste ter plekke. Daar bevrijden ze een arts en enkele anderen uit een ziekenhuis waar ze een luchtdichte ruimte hadden gecreëerd, en waar al eerder onderzoek naar het gevaarlijke goedje werd gedaan. Austin en Zavala maken jacht op de schurken die een veel grotere bedreiging vormen dan eerst werd aangenomen. Dit is het dertiende deel in de NUMA-reeks, een van de vele reeksen waarvan Clive Cussler (1931) medeauteur is. Ze staan borg voor goede plots (dat ze hoogst onwaarschijnlijk zijn doet niet ter zake), knap opgebouwde verhalen, veel technische kennis over de zeevaart en het duiken en formidabele slechteriken, die de hoofdpersoon uiteraard te slim af is. Maar ook na dertien delen, deel twaalf was 'Spookschip'*, blijven de hoofdpersonen platte karakters met maar een reactie op gevaar: recht er op af.

Specificaties

Nederlands | 9789044352399 | 364 pagina's

Titel Het geheim van de Farao
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Graham Brown ; Pieter Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : the house of books, [2018]
Overige gegevens 364 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling: Pieter Cramer - Een Kurt Austin avontuur - Vertaling van: The pharaoh's secret. - New York : G.P. Putnam's Sons, 2015
ISBN 9789044352399
PPN 417546599
Genre avonturenroman
Taal Nederlands