Het mysterie van de drie kwarten
Boek

Het mysterie van de drie kwarten ([2018])/ Sophie Hannah

De beroemde detective Hercule Poirot raakt betrokken bij het onderzoek naar de ware toedracht rond de dood van een rijke oude man.

Aanwezigheid

Recensie

Hannah (1971) voert wederom Agatha Christie's beroemde detective Hercule Poirot ten tonele. Poirot raakt betrokken bij een onderzoek naar de waarheid rond de dood van een rijke oude man, Barnabas Pandy. Vier mensen hebben een brief ontvangen waarin ze worden beschuldigd van moord op Pandy. In eerste instantie lijkt het erop dat slechts twee van de vier een connectie hebben met de overledene, maar al gauw blijken dat er drie te zijn, de drie kwarten van de titel. Ook deze Poirot heeft een politie-inspecteur als assistent en het verhaal wordt in de ik-persoon door deze inspecteur verteld. Het geheel ademt de sfeer van een echte Agatha Christie, zowel in de eigenaardigheden van Poirot als in de manier waarop nieuwe verwikkelingen worden gepresenteerd. Ook de secundaire personages worden overtuigend neergezet. Aan het eind van het boek wordt de ware toedracht op echte Poirot-manier onthuld, zodat alle lijntjes bij elkaar komen. Al met al een zeer goedgeschreven en boeiend boek met steeds weer nieuwe plotwendingen. Een echte pageturner.

Specificaties

Nederlands | 9789044354881 | 331 pagina's

Titel Het mysterie van de drie kwarten
Auteur Sophie Hannah
Secundaire auteur Yolande Ligterink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2018]
Overige gegevens 331 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling: Yolande Ligterink - Een nieuw Hercule Poirot mysterie - Vertaling van: The mystery of three quarters. - London : HarperCollinsPublishers, (c)2018
ISBN 9789044354881
PPN 417546580
Genre detectiveroman
Taal Nederlands