De binnenste cirkel
Boek

De binnenste cirkel Nic Costa moet undercover om invloedrijke leiders en corrupte politiechefs te ontmaskeren ([2018])/ David Hewson, vertaling [uit het Engels]: Gert van Santen

Wanneer de Romeinse rechercheur Nic Costa op uitnodiging van een hooggeplaatste maffiabaas undercover gaat bij de Calabrese mafia, lijkt hem dit goed af te gaan, maar verraad en onheil liggen op de loer.

Aanwezigheid

Recensie

De Romeinse rechercheur Nic Costa krijgt de opdracht om te infiltreren in de 'Ndrangheta, de lokale maffia in de Italiaanse kusttreek Calabrië. Een hooggeplaatste maffiabaas heeft een deal met de politie gesloten. In ruil voor een nieuw leven voor hem en zijn familie, levert hij hen de nodige kopstukken uit de onderwereld. Nic moet in korte tijd het vertrouwen winnen van deze lokale 'Ndrangheta om deze uiterst gevaarlijke missie te laten slagen. Verraad ligt op de loer en niemand is te vertrouwen in dit afgelegen gebied in Italië. Niets gaat volgens plan en Nic en zijn team zijn hun leven allesbehalve zeker. Dit is de tiende* Nic Costa thriller van de hand van David Hewson. Het boek is goed op zichzelf te lezen en houdt de lezer geboeid van begin tot eind. Het verhaal is opgedeeld in zeven delen. Ieder deel begint met een stukje geschiedenis en mythologie. Tevens wordt er verteld over de oorsprong van de 'Ndrangheta, waardoor het boek naast vermakelijk ook erg interessant en informatief is. Het verhaal steekt slim in elkaar en is verrassend en inventief. Een fijne, intellectuele thriller.

Specificaties

Nederlands | 9789022584170 | 329 pagina's

Titel De binnenste cirkel : Nic Costa moet undercover om invloedrijke leiders en corrupte politiechefs te ontmaskeren
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Gert van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 329 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een Nic Costa-thriller - Vertaling van: The savage shore. - (c)2018
ISBN 9789022584170
PPN 417145896
Genre thriller
Taal Nederlands