De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden
Boek

De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden (juli 2018)/ Jonas Jonasson, vertaald uit het Zweeds door Corry van Bree

Een 100-jarige zet in korte tijd vier werelddelen in rep en roer door steevast op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn.

Aanwezigheid

Recensie

De 100-jarige Allan Karlsson, die eerder 'uit het raam klom en verdween'*, besluit om zijn luxe leventje op Bali op te geven om samen met zijn vriend annex kruimeldief Justus 'de wereld te gaan redden'. Aanleiding is zijn kennismaking met de tablet en de mogelijkheden die zo'n apparaat biedt om het wereldnieuws te volgen. Omdat Allan de gave bezit om altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn, zet hij in korte tijd vier werelddelen in rep en roer. Hij maakt hoogst persoonlijk ruzie met Kim Jong-un en Trump, zeult met vier kilo uranium die hij schenkt aan Angela Merkel, terwijl hij mag rekenen op de sympathie van Poetin. Op zijn tocht krijgt Allan het aan de stok met een Zweedse neonazi en hij verzeilt op de savanne in Afrika. Daar onderschept hij niet alleen een levering van 400 kilo uranium, hij helpt zijn vrienden ook bij het opzetten van een wederom tot mislukken gedoemde aspergeteelt. Eerder in het verhaal liep het ook fout met een handel in lijkkisten. Kortom, een met veel vaart geschreven, hilarisch verhaal dat zorgt voor veel leesplezier.

Specificaties

Nederlands | 9789025452704 | 382 pagina's

Titel De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden
Uniforme titel De honderd-jarige man die terugkwam op de wereld te redden
Auteur Jonas Jonasson
Secundaire auteur Corry van Bree
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, juli 2018
Overige gegevens 382 pagina's - portret - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hundraett°aringen som tänkte att han tänkte för mycket. - Stockholm : Piratförlaget, (c)2018
ISBN 9789025452704
PPN 417061919
Taal Nederlands