Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wereldgeschiedenis van Nederland
Boek

Wereldgeschiedenis van Nederland ([2018])/ Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, onder redactie van Lex Heerma van Voss, Marjolein 't Hart, Karel Davids, Karwan Fatah-Black, Leo Lucassen en Jeroen Touwen ; m.m.v. Marijcke Schillings ; met bijdragen van Martine Gosselink, Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Gert Oostindie, Lodewijk Petram, Suze Zijlstra en vele anderen

Artikelen over gebeurtenissen en personen uit de geschiedenis van Nederland gezien in een internationale context vanaf de prehistorie tot heden.

Aanwezigheid

Recensie

Een onder auspiciën van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis samengestelde geschiedenis van Nederland vanaf de prehistorie. De Nederlandse geschiedenis wordt geplaatst in een internationale context. In korte hoofdstukken worden belangrijke jaartallen en onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis behandeld. Hierbij is er veel aandacht voor de invloed van de wereld op Nederland en omgekeerd de invloed van Nederland op de wereld. De invalshoeken en de keuze van de onderwerpen zijn veelal verrassend en prikkelend: de aanleg van terpen, middeleeuwse duels, de Bijbelvertaling van Erasmus, de uitbarsting van de Krakatau, de moord op Fortuyn. De onderwerpen zijn politiek, cultureel, wetenschap en religieus. Elk artikel is voorzien van leestips voor verdere verdieping. De artikelen zijn van de hand van een keur aan jonge aanstormende historici en gevestigde namen en geven een beeld van de huidige stand van het onderzoek. Prachtig uitgegeven en geïllustreerd. Deze eigentijdse kijk op de Nederlandse geschiedenis is een feest voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. Met talrijke illustraties in kleur en zwart-wit en registers op onderwerpen en personen. Gebonden uitgave met leeslint.

Specificaties

Nederlands | 9789026343995 | 750 pagina's

Titel Wereldgeschiedenis van Nederland
Instelling Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis
Secundaire auteur Lex Heerma van Voss ; Marijcke Schillings ; Martine Gosselink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2018]
Overige gegevens 750 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789026343995
PPN 417134673
Rubriekscode 931
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Geschiedenis