Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het dikke vriendenboek
Boek

Het dikke vriendenboek (2018)/ met verhalen van: Tonke Dragt, Imme Dros, Astrid Lindgren, Carry Slee, Toon Tellegen, Edward van de Vendel en vele anderen

Bundeling van ruim dertig verhalen over vriendschap rond bekende figuren als Keetje, Wil en Bil, Mees Kees, Floor, Pippi Langkous en de boze heks. Met kleurentekeningen van veel verschillende illustratoren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel met nieuwe en al eerder gepubliceerde verhalen rondom het thema vriendschap. Enkele bekende en geliefde auteurs hebben een nieuwe bijdrage geleverd, zoals Imme Dros, Manon Sikkel, Ad Grooten en Vivian den Hollander, maar het overgrote deel is ontleend aan boeken die in de afgelopen jaren zijn verschenen. Verhalen van onder meer Toon Tellegen, Hanna Kraan, Astrid Lindgren, Carry Slee en Rindert Kromhout. Bekende personages uit boeken hebben een plekje in de bundel gevonden (Mees Kees, Lotte & Roos, de boze heks). De verhalen zijn tussen de vier en zeven pagina's lang (waarbij bij de omvang van de fragmenten steeds goed gekeken is naar de spanningsboog binnen dat fragment) en lenen zich uitstekend om voorgelezen te worden. Het boek biedt ook een caleidoscoop aan het kleurrijke werk van Nederlandse illustratoren. De titel slaat zowel op de dikte van de bundel, maar ook op het thema, want vaak is er binnen de verhalen sprake van 'dikke vrienden'. Een bundel die voor een breed lezerspubliek geschikt is, om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen. Zeer geschikt om tijdens de Kinderboekenweek 2018 (thema vriendschap) in te zetten bij leesbevorderingsprojecten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678801 | 231 pagina's

Titel Het dikke vriendenboek
Secundaire auteur Tonke Dragt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2018
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789021678801
PPN 417099355
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands