Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De piraten van Scheurbuikstrand
Boek

De piraten van Scheurbuikstrand ([2018])/ door Jonny Duddle, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera ; onder redactie van: Katie Haworth

Sanne en haar piratenvrienden gaan op vakantie naar Scheurbuikstrand om de schat van Dwaze Dries te zoeken. De andere piraten daar vinden Sanne maar raar. Totdat zij het geheim van Scheurbuikstrand ontdekt. Oblong prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties en uitklappagina's. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sanne woont in Suf-aan-Zee en schrijft altijd met haar piratenvriend Sammie via flessenpost. Op een dag nodigt Sammie haar uit om met het piratenschip mee op vakantie te gaan naar Scheurbuikstrand, om de schat van Dwaze Dries te zoeken. Gelukkig mag Sanne mee van haar ouders. Met haar piratenvrienden gaat ze op weg naar Scheurbuikstrand, de favoriete bestemming voor piraten. Aangekomen zien de andere piraten haar niet zo zitten met haar schone kleren en gepoetste tanden (dat kan nooit een piraat zijn). Maar dat verandert als Sanne het geheim achter Scheurbuikstrand ontdekt... Prachtig oblong prentenboek met zeer gedetailleerde illustraties waar heel veel op te zien is. Veelal zijn ze geplaatst over dubbele pagina's, soms als een stripverhaal. Ook zijn er twee uitklappagina's. Alles wat iemand zegt, staat in een tekstballon, de rest van de komische teksten in duidelijke letters boven of onder aan de bladzijde. De tekst, in goedlopend rijm, is grappig maar niet echt makkelijk, mede ook doordat er 'piratentaal' wordt gesproken. Sanne en de piraten zijn bekend uit eerdere prentenboeken, o.a. 'Piraten in de straat'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026146145

Titel De piraten van Scheurbuikstrand
Auteur Jonny Duddle
Secundaire auteur Bette Westera ; Katie Haworth
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2018]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: The pirates of Scurvy Sands. - London : Templar Books, 2018 - Vervolg op: Piraten in de straat
ISBN 9789026146145
PPN 41709857X
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zeerovers ; Geheimen
Taal Nederlands