Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het gekste paard van stal
Boek

Het gekste paard van stal ([2018])/ Patricia Schröder, met illustraties van Sabine Rothmund ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Django Mathijsen

Het buurmeisje van Noor verandert soms in een echte pony. Niemand mag het weten! Samen beleven ze een prachtig avontuur tijdens een springtoernooi. Met veel tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Noor (ik-figuur) wordt in het trappenhuis van de flat waarin ze woont plotseling geconfronteerd met een echte pony. Alsof dat nog niet genoeg is, begint deze pony ook nog zomaar met haar te praten. Al gauw komt ze erachter dat haar nieuwe buurmeisje Penny regelmatig na het horen van gehinnik een uurtje verandert in een echte pony. Dit mag natuurlijk niemand weten en Noor kan geheimen bewaren. Een vaste week per maand is Penny in ieder geval een pony en woont dan in een stal bij een manege. Daar beleven Noor en Penny samen een prachtig avontuur tijdens een springtoernooi. Humoristisch, origineel verhaaltje met sympathieke hoofdpersonen, in de vorm van een graphic novel: de tekst bevat veel visuele effecten. Soms zijn woorden uitgebeeld of in ander lettertype gedrukt. Ook woordgrapjes worden gebruikt. Vele kleine gedetailleerde zwart-witte potloodtekeningetjes zijn onlosmakelijk verbonden met de tekst. Dit maakt het heel aantrekkelijk voor kinderen die niet zo van lezen houden of moeite hebben met lezen. Eerste deel uit de serie 'Plotseling pony'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166439 | 140 pagina's

Titel Het gekste paard van stal
Auteur Patricia Schröder
Secundaire auteur Sabine Rothmund ; Django Mathijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 140 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Eine Freundin zum Pferdestehlen. - Münster : Coppenrath Verlag GmbH & Co. KG, (c)2018. - (Plötzlich Pony)
ISBN 9789051166439
PPN 41716131X
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Plotseling pony
Boek

Plotseling pony (2018-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Patricia Schröder