De natuurencyclopedie
Boek

De natuurencyclopedie ([2018])/ senior editors Sam Atkinson, Ben Morgan, redactie Shaila Brown, Steven Carton, Emma Grundy Haigh, Helen Leech, Sarah MacLeod, Sophie Parkes, Laura Sandford, Amanda Wyatt ; illustratoren Edwood Burn, Michael Parkin, Gus Scott ; fotografie David King, Gary Ombler, Nigel Wright ; vertaling [uit het Engels]: Rob de Ridder ; revisie Nederlandse editie: Cecile Vanderschaeve

Naslagwerk met weetjes over de natuur, met name over micro-organismen, planten, allerlei soorten dieren en ook leefgebieden. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lijvige natuurencyclopedie met een indrukwekkend zilver gekleurd omslag met uitgesneden kameleon. Uitgebreide inhoudsopgave waarin de hoofd- en deelonderwerpen duidelijk zijn aangegeven. Onderwerpen zijn o.a. Micro-organismen en schimmels, Ongewervelden, Reptielen, Zoogdieren en Habitats. Elk onderwerp start met een korte uitleg en een soort titelpagina. Daarna volgen de deelonderwerpen met steeds de omvang van een spread. Op iedere spread staat in de meeste gevallen één grote kleurenfoto en wat kleinere afbeeldingen. Sommige spreads hebben een gekleurde achtergrond of zijn - om de foto beter te laten uitkomen - in de lengte te lezen waarvoor het boek gedraaid moet worden. De informatie staat in tekstblokjes en bijschriften. De tekst is niet eenvoudig, met moeilijke of specifieke woorden en soms lange zinnen. De informatiedichtheid is hoog. De uitleg in de woordenlijst achterin is ook niet altijd makkelijk: bv. spier: 'Een dierlijk weefsel dat samentrekt en zo beweging veroorzaakt.' Verder is een register opgenomen. Compleet en mooi vormgegeven naslagwerk voor kinderen vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401451888 | 360 pagina's

Titel De natuurencyclopedie
Secundaire auteur Sam Atkinson ; Edwood Burn ; David King ; Cecile Vanderschaeve ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 360 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Explanatorium of nature . - London : Dorling Kindersley Limited, 2017
ISBN 9789401451888
PPN 418849625
Rubriekscode 570.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur; Encyclopedieen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur