Vikingen
Boek

Vikingen ([2018])/ Peter Anderson, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

De Vikingen waren in de middeleeuwen berucht om hun plunderingen. Maar het waren ook goede zeemannen en ontdekkingsreizigers. Lees hoe ze oefenden, vochten, welke wapens ze gebruikten en hoe het met hen afliep. Met grote actiefoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit serie de 'Stoere strijders'*, waarin bekende strijders uit het verleden tot leven worden gebracht, met dit keer de focus op de Vikingen. In vijf hoofdstukken van zo'n vier bladzijden wordt o.a. verteld dat Vikingen in de middeleeuwen veel plunderden, maar ook goede zeemannen en ontdekkingsreizigers waren. Ook is er aandacht voor de training, hun schepen en wapens en ten slotte het einde van de Vikingen. Handzame uitgave met paginagrote, tot de verbeelding sprekende kleurenfoto's en blokken informatie. Tussendoor staat regelmatig een 'Viking-weetje'. In de tekst vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de woordenlijst achterin. Door o.a. de overzichtelijke lay-out, het eenvoudige taalgebruik en de grote letter heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Aanwezig zijn ook een register en enige verwijzingen. Dit stoere thema zal veel kinderen (vooral jongens) zeker aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463411509 | 24 pagina's

Titel Vikingen
Auteur Peter Anderson
Secundaire auteur Mary Waaijer ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Vikings. - Bellweather Media, Inc, (c)2012. - (History's greatest warriors)
ISBN 9789463411509
PPN 418130051
Rubriekscode 925.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vikingen

Relaties/Serie

Stoere strijders
Boek

Stoere strijders (2018-...)

vol.
Uitgeleend