Bulldozers
Boek

Bulldozers ([2018])/ Chris Bowman, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Wat doet een bulldozer op de bouwplaats? Hoe komt hij vooruit? Lees hoe bulldozers werken en waarvoor we ze nodig hebben. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Makkelijk lezen VERKEER EN VERVOER ; BULLDOZERS BOWM

Recensie

In deze handzame uitgave, deel uit de reeks 'Groot en sterk in actie'*, staat beknopte informatie hierover. De bulldozers worden op indrukwekkende wijze in beeld gebracht terwijl ze aan het werk zijn: met grote bladen wordt grond verschoven en met rippers (klauwen) wordt de te bewerken bodem opgeschoond en ontdaan van wortels en gesteente. Tillen, duwen, trekken - met enorme dieselkracht (tot wel 450 paardenkracht) - in machines die ruim 8 meter lang zijn en 4 meter hoog zijn. De informatie wordt aangereikt via aansprekende kleurenfoto's, maar ook in de vorm van enige getekende kleurenillustraties waarin mens en machine in verhouding tot elkaar worden geplaatst. De grootste bulldozer is de Komatsu D575A-3SD; die is tien meter lang. Bescheiden tekst in een groot lettertype begeleidt de illustraties. Kinderen (vooral jongens) zal de inhoud aanspreken en ook moeilijke lezers die al wat ouder zijn kunnen uit deze reeks volop informatie halen. Met woordenlijst, register, websiteverwijzing. Oorspronkeijk Engelstalig (2017), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Een van de weinige uitgaven over bulldozers. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463412773 | 24 pagina's

Titel Bulldozers
Auteur Chris Bowman
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Bulldozers. - Bellwether Media, Inc., (c)2017. - (Mighty machines in action)
ISBN 9789463412773
PPN 417554680
Rubriekscode 631.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bulldozers
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Bulldozers

Relaties/Serie

Groot en sterk in actie
Boek

Groot en sterk in actie (2018-...)

vol.
Uitgeleend