Treinen
Boek

Treinen ([2018])/ Chris Brown, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Hoe hard rijdt de snelste trein? Wat doet de machinist? Lees hoe treinen werken en waarvoor we ze nodig hebben. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe hard rijdt de snelste trein? Wat doet de machinist? In deze handzame uitgave, deel uit de reeks 'Groot en sterk in actie'*, staat beknopte informatie over treinen. In de eerste drie hoofdstukken komen aan bod: hoe verloopt een treinreis, soorten treinen en de techniek cq onderdelen van een trein. In het afsluitende hoofdstuk wordt kort het belang van treinen benadrukt, het milieu-aspect is hierin helaas niet meegenomen. De informatie wordt aangereikt via aansprekende kleurenfoto's van allerlei soorten treinen uit de hele wereld. Vaak staat in de foto zelf een woord ter verduidelijking. Daarnaast zijn enige getekende kleurenillustraties opgenomen, waarin met name feiten op een rijtje zijn gezet. Bij elke foto staat een tekst van zo'n drie zinnen in een grote letter. Kinderen (ook jongens) zal de inhoud aanspreken en ook moeilijke lezers die al wat ouder zijn kunnen uit deze reeks informatie halen. Met woordenlijst, register en verwijzing naar enige boeken en filmpjes van school.tv. Oorspronkeijk Engelstalig (2017), vertaald in begrijpelijk Nederlands. Onder meer te gebruiken voor vergroting woordenschat. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463412766 | 24 pagina's

Titel Treinen
Auteur Chris Bowman
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Trains. - Bellwether Media, Inc., (c)2017. - (Mighty machines in action)
ISBN 9789463412766
PPN 417554672
Rubriekscode 657.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Treinen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Treinen

Relaties/Serie

Groot en sterk in actie
Boek

Groot en sterk in actie (2018-...)

vol.
Uitgeleend