Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het dinosaurushandboek
Boek

Het dinosaurushandboek ([2018])/ opgeschreven door experts van het Natural History Museum in Londen, redactie: dr. Matthew G. Baron ; met tekeningen van Dieter Braun ; vertaling [uit het Engels]: Janke Greving ; eindredactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Van Aardonyx tot Zuniceratops: alfabetisch overzicht en korte beschrijving van driehonderd verschillende dinosaurussen. Met informatie wanneer dino's leefden en waarom ze zijn uitgestorven. Met een ingekleurde illustratie van elke dino. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Naslagwerk met een alfabetisch overzicht van driehonderd verschillende dinosaurussen. In een korte inleiding wordt verteld wat wordt verstaan onder dinosaurussen, wanneer ze leefden en waarom ze zijn uitgestorven. Hierbij worden ook de drie periodes uit het dinosaurustijdperk (Trias, Jura en Krijt) aangegeven. Daarna volgt een alfabetische opsomming van dinosaurussen, waarbij alleen feiten genoemd worden zoals lengte, eetpatroon, leefperiode en vindplaats. De feiten zijn afkomstig van experts van het Natural History Museum in Londen, met soms een uitleg van hoe ze aan die feiten zijn gekomen. Onder elke Latijnse naam staat tussen haakjes de naam in fonetisch schrift en de betekenis van de naam. Op elke pagina staan maximaal drie dino's genoemd, waarbij telkens een naam vet en rood gedrukt is. Alleen deze specifiek genoemde dino staat afgebeeld en er wordt een beetje extra informatie over gegeven. Tevens toont een silhouet van de betreffende dino de verhouding tot een volwassen mens. Alle afbeeldingen zijn digitaal vormgegeven en ingekleurd. Leuk dinokijkboek voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059568693 | 179 pagina's

Titel Het dinosaurushandboek
Instelling Natural History Museum, London /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Matthew G. Baron ; Dieter Braun ; Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Graveland : Fontaine Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 179 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Dictionary of dinosaurs. - Londen : Wide Eyed Editions, 2018
ISBN 9789059568693
PPN 417047185
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen