Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Dit boek is niet veilig!
Boek

Dit boek is niet veilig! ([2018])/ Colin Furze, tekst: Kevin Pettman, in samenwerking met Colin Furze ; illustraties: Steve May ; fotografie: Al Richardson en Colin Furze ; vertaling [uit het Engels]: Rob de Ridder

Hoe maak je betonschoenen, een fietsvuurwiel en gave frisbeewerper? Colin Furze, bekend van YouTubefilmpjes, legt tien van zijn uitvindingen stapsgewijs uit. Hij vertelt ook over zichzelf. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Met 6 miljoen YouTube abonnees heeft de auteur/loodgieter/uitvinder een enorme schare fans verworven. Waar hij in zijn filmpjes de meest bizarre uitvindingen maakt (80 km p/u rijden op een wc, schoenen die stofzuigen, een mes dat brood snijdt en roostert enz.) neemt hij in zijn eerste boek de tijd om zich voor te stellen. Hij doet dat op zo'n drukke, maar vooral ook enthousiaste en blijmakende manier dat je direct alles van hem wilt weten: waarom hij dezelfde hemden draagt, hoe dat zit met zijn stropdas, wat hij eet, welke gereedschap hij gebruikt (en hoe de doelgroep dat veilig moet gebruiken) en nog heel veel meer. Maar er is ook tijd voor tien uitvindingen die kinderen zelf kunnen maken met eenvoudige materialen, zoals betonlaarzen, een slaapkameropruimschuif en een leuk flessenvlot. De eigentijdse kleurrijke opmaak met veel kleurenfoto's, niet al te lange heldere en motiverende teksten, duidelijke stappen bij de maakonderwerpen en het enthousiasme van de auteur maakt ieder kind blij. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492899071 | 191 pagina's

Titel Dit boek is niet veilig!
Auteur Colin Furze
Secundaire auteur Kevin Pettman ; Steve May ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2018]
Overige gegevens 191 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: This book isn't safe!. - London : Puffin Books, 2017
ISBN 9789492899071
PPN 417100655
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen ; Handenarbeid
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen