Het boek van vergelijkingen
Boek

Het boek van vergelijkingen meet de wereld om je heen ([2018])/ Clive Gifford, illustraties van Paul Boston ; vertaald uit het Engels door Pon Ruiter

Wat zijn de meest risicovolle sporten? Welk dier groeit het hardst? Verwonder je over allerlei metingen en vergelijkingen op het gebied van o.a. gewicht, grootte en kracht. Het is vaak al te zien aan de getekende kleurenillustraties van dieren, mensen, heelal enz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vraagbaak in groot formaat voor nieuwsgierige onderzoekers. In het boek worden via getekende illustraties honderden vergelijkingen en metingen aangereikt die doen verbazen, verwonderen en relativeren. Vergelijkingen op het gebied van o.a. gewicht, grootte, snelheid, kracht, inhoud, eigenschappen en mogelijkheden. De vergelijkingen komen uit de wereld van mens, dier, plant, materie, geschiedenis of heelal. Zo produceren menselijke speekselklieren 1,5 liter liter speeksel per dag, wat gelijk staat aan 3,5 badkuipen per jaar. De goliathvogelspin heeft een doorsnede van 28 cm - net zo groot als een eetbord. De Groenlandse haai haalt op zijn minst 272 levensjaren en plant zich pas voort als hij (zij) 150 jaar oud is... In ruim veertig hoofdstukken, van twee naast elkaar gelegen pagina's (horizontaal, maar ook verticaal gepresenteerd), komen de meest fantastische wetenwaardigheden via getekende kleurrijke illustraties aan bod. De illustraties, veelal paginagroot, zijn voorzien van kernachtige informatie, vol feiten en weetjes. Er zijn ook vrij kleine lettertypes gebruikt. Oorspronkelijk Engelstalig (2018), vertaald in goed Nederlands. Met register en verwijzingen naar enige boeken en websites. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000362967 | 95 pagina's

Titel Het boek van vergelijkingen : meet de wereld om je heen
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Paul Boston ; Pon Ruiter
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The book of comparisons. - London : Ivy Kids, 2018
ISBN 9789000362967
PPN 416926533
Rubriekscode 530.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maten ; Gewichten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Maten