Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Handboek voor de keververzamelaar
Boek

Handboek voor de keververzamelaar (2018)/ M.G. Leonard, met illustraties van Carim Nahaboo

Handzame gids voor keverliefhebbers, met meer dan vijftig keversoorten en tips om zelf op onderzoek uit te gaan. Met paginagrote kleurentekeningen van de kevers. Sluit aan bij de Kevertrilogie. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit handboek van Darkus' vader (bekend uit de Kevertrilogie) komen meer dan vijftig keversoorten tot leven. Het verkleurde papier met gebruikssporen en Darkus' aantekeningen verwijzen naar de populaire boeken, maar de veelzijdige informatie over kevers is niet fictief. Helder vertelt de auteur over haar keuze van indelen, de voorbereiding op een expeditie, de naam, classificatie en levenscyclus van de kever, benodigdheden voor de entomoloog en lokmethoden om de diertjes van dichtbij te kunnen bestuderen. Dan volgt een reeks intrigerende exemplaren: onder meer reusachtige planteneters (titaankever) en houteters (boktor), kevers die licht geven (vuurvlieg), aaseters (doodgraver), kevers met enorme kaken (vliegend hert), prachtig gekleurde (gouden scarabee) en giftige kevers (blaarkever), waterkevers (schrijverke), mestkevers en verstuivers (coloradokever). Van elk dier is een schitterende tekening te zien met uitleg in kleine letters. Inclusief nawoord van de auteur, dr. Sarah Beynon en Max Barclay, een woordenlijst en verwijzingen naar websites. Een fantastische uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121789 | 157 pagina's

Titel Handboek voor de keververzamelaar
Auteur M.G. Leonard
Secundaire auteur Carim Nahaboo ; Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Querido Kinderboeken, 2018
Overige gegevens 157 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling: Ellis Post Uiterweer en Anna Post Uiterweer - Op omslag en titelpagina: "De ultieme Keverjongengids!" - Vertaling van: The beetle collector's handbook. - UK : Scholastic Children's Books, 2018
ISBN 9789045121789
PPN 417099207
Rubriekscode 597.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kevers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kevers