De grote dierenatlas
Boek

De grote dierenatlas ([2018])/ illustraties Alexander Vidal, tekst: Anne McRae

Dierenatlas waarin je kunt zien welke zeshonderd dieren in de verschillende werelddelen en leefgebieden als oceanen, de steppe en De Sahara voorkomen. Met gratis te downloaden app met honderd filmpjes en illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dierenatlas in royaal vierkant formaat, waarin te zien is welke zeshonderd dieren in de verschillende werelddelen en leefgebieden als oceanen, de steppe en De Sahara voorkomen. Stilistisch mooie illustraties over veelal dubbele pagina's met tekeningen van met name dieren in rustige gedekte kleuren op mat papier. Daarbij staan korte teksten met soms lange zinnen en ook woorden als erosie, bergplateaus en ruggengraat die niet worden uitgelegd. Bij de atlas hoort een app, die je gratis kunt downloaden. Hiermee kun je bij sommige illustraties 'real life' filmpjes activeren; in totaal zijn er honderd filmpjes beschikbaar. Op deze wijze kunnen kinderen niet alleen kennis maken met het uiterlijk en de naam van een dier (zie boek), maar ook via bewegend beeld met zijn werkelijke levenswijze. Uitgave met uitgebreide gebruikersmogelijkheden, compleet met register, oorspronkelijk Engelstalig (2017). Leuk zou zijn als veel kinderen op deze wijze kennis kunnen maken met de zandadder, de relmuis, het Groot Barrièrerif, de gevlekte reuzentandbaars, de soepschildpad en honderden dieren meer. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000361724 | 47 pagina's

Titel De grote dierenatlas
Auteur Alexander Vidal
Secundaire auteur Anne McRae
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2018]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: van Alaska tot de Zuidpool. - Vertaald uit het Engels. - Omslag vermeldt: Met gratis app om 100 filmpjes te bekijken - Met register - Vertaling van: Amazing animal atlas. - Londen : Nextquisite, (c)2017
ISBN 9789000361724
PPN 416926479
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Atlassen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Atlassen