Zo regeert een Egyptische farao zijn rijk
Boek

Zo regeert een Egyptische farao zijn rijk ([2018])/ Catherine Chambers, illustraties: Ryan Pentney ; vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Mariëlle Crijns

Een aan macht verslaafde farao (ik-figuur) vertelt hoe belangrijk hij zichzelf vindt, hoe hij zijn rijkdom vergaart, heerst over de Nijl, grote gebouwen ontwerpt en zijn eigen kolossale graftombe laat bouwen. Met kleurrijke, stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een Egyptische farao heerst met harde hand, zodat zijn onderdanen hem in alles gehoorzamen. De farao stelt zijn eigen regels en wetten op, die hij voor zijn zoon/opvolger laat optekenen. Een aan macht verslaafde farao (ik-figuur) vertelt hoe belangrijk hij zichzelf vindt, hoe hij zijn rijkdom vergaart, heerst over de Nijl, grote gebouwen ontwerpt, en zijn eigen kolossale graftombe laat bouwen. Hij vindt zichzelf de belangrijkste persoon op aarde, die zelfs na zijn dood nog over zijn onderdanen heerst. De tekst, gedrukt in quasihandschrift, is speels verdeeld over de pagina's rond kleurrijke stripachtige illustraties, gemaakt met digitale technieken. Bij elk hoofdstuk van een dubbele pagina is een klein blokje 'Formidabele faraofeiten' geplaatst, waarin kort wat extra informatie wordt gegeven. Achterin nog wat informatie over tien belangrijke goden en godinnen en tien farao's. Met inhoudsopgave en register. Leuk boek uit de driedelige serie 'Handboek van een heerser'*, waarin op humorvolle wijze een goed beeld wordt geschetst van de tijd van de farao's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412650 | 32 pagina's

Titel Zo regeert een Egyptische farao zijn rijk
Auteur Catherine Chambers
Secundaire auteur Ryan Pentney ; Marielle Crijns ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: A pharaoh's manual for ruling his lands. - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (Fiendish rulers)
ISBN 9789463412650
PPN 418129991
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Farao's
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Farao's

Relaties/Serie

Handboek van een heerser
Boek

Handboek van een heerser (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Catherine Chambers