Zo regeert een Middeleeuwse vorst zijn rijk
Boek

Zo regeert een Middeleeuwse vorst zijn rijk ([2018])/ Catherine Chambers, illustraties: Ryan Pentney ; vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; eindredactie: Mariëlle Crijns

Een middeleeuwse vorst (ik-figuur) vertelt hoe hij aan de macht kwam, hoe hij regeerde, welke regels hij hanteerde en wat zijn doelen waren. Met kleurrijke, stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In kort bestek vertelt een middeleeuwse vorst (ik-figuur) op eenvoudige wijze hoe hij aan de troon kwam, hoe hij regeerde, welke regels hij hanteerde en wat zijn doelen waren. Zo krijgt de lezer nu eens geen overzicht van het leven van alledag van een bepaalde periode, maar wel wat je moet doen om in die tijd de macht te krijgen en te behouden. Het geheel maakt deel uit van de serie 'Handboek van een heerser'*, waarin o.a. ook de Romeinse tijd en de Egyptische oudheid aan de orde komen. De auteur heeft veel informatieve boeken geschreven. Dit boek geeft een aardig beeld van de middeleeuwen en hoe een middeleeuwse vorst regeerde. De gekleurde cartoonachtige tekeningen passen goed bij de tekst, die in quasihandschrift is gedrukt. Tussendoor kleine tekstblokken met 'Vervaarlijke vorstenfeiten'. Achterin een register en nog wat informatie over de gedragscode van ridders en tien andere vervaarlijke vorsten. Voor kinderen die geschiedenis leuk vinden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412667 | 32 pagina's

Titel Zo regeert een Middeleeuwse vorst zijn rijk
Auteur Catherine Chambers
Secundaire auteur Ryan Pentney ; Marielle Crijns ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: A king's manual for ruling his kingdom. - Hungry Tomato Ltd., (c)2016. - (Fiendish rulers)
ISBN 9789463412667
PPN 418130000
Rubriekscode 903
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vorsten; Europa; Middeleeuwen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vorsten

Relaties/Serie

Handboek van een heerser
Boek

Handboek van een heerser (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Catherine Chambers