Groot weetjesboek over voetbal
Boek

Groot weetjesboek over voetbal (mei 2018)/ tekst door Aurélie Sarrazin, illustraties door Tiago Americo, Benjamin Bécue, Ilaria Falorsi, Christian Turdera ; vertaling [uit het Frans]: Gretel Schoukens

Welke kleding en schoenen heb je nodig voor voetbal? Wat zijn de spelregels? Met veel kleine kleurenillustraties en een korte toelichting worden allerlei vragen over voetbal beantwoord. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de 19e eeuw ontstond het voetbalspel in Engeland. Voetbal is een spel voor iedereen. Je kunt op straat een potje voetballen, bij een club, op het strand of in de zaal. Wat heb je voor kleding en schoenen nodig? Hoe word je een goede voetballer? Wat zijn de spelregels? Wat gebeurt er tijdens een wedstrijd en welke belangrijke competities zijn er wereldwijd? Al die vragen worden met kleine kleurenillustraties beantwoord. De korte toelichtingen zijn soms wat hoogdravend en passen daardoor niet altijd bij de getekende kleurenillustraties, die met name jonge kinderen zullen aanspreken. Regelmatig worden verkeerde lidwoorden gebruikt of zijn woorden niet juist vertaald. Zoals: 'de aanvoerder is de meest diplomatische speler'. Dat moet toch echt 'diplomatieke' zijn. Jammer, want het geeft een leuk overzicht van de voetbalsport en is aantrekkelijk uitgevoerd. Na elk hoofdstuk volgt het onderdeel 'Speel je mee' met vragen over het voorafgaande hoofdstuk. Achterin is een register opgenomen. Kortom: kleurig boek met voor tieners kinderachtige illustraties, niet altijd soepel lopende tekst en veel weetjes. In dezelfde opzet verschenen 'Groot weetjesboek over piraten' (2017) en 'Groot weetjesboek over kleine mensen'* (2016). Samen bekijken vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461318473 | 94 pagina's

Titel Groot weetjesboek over voetbal
Auteur Aurelie Sarrazin
Secundaire auteur Tiago Americo ; Gretel Schoukens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, mei 2018
Overige gegevens 94 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Le football. - Editions Milan, (c)2013. - (Mes années pourqoui)
ISBN 9789461318473
PPN 418125562
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal