Een ongeëvenaarde dame
Boek

Een ongeëvenaarde dame ([2018])/ Roseanna M. White, vertaling: D. Beentjes

Een jonge vrouw is vastbesloten een einde te maken aan de invloed van de zeldzame rode diamanten, die dood en verderf zaaien.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel van de serie 'De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk' met personages uit de beide voorafgaande delen. Lady Ella Myerston is de zus van de hertog van Nottingham (deel 1*), wiens vrouw nu zwanger is. Ze logeert bij haar vriendin Brook, de hertogin van Stafford (deel 2**) in de Cotswolds. Het lot van de hoofdpersonen is nog altijd nauw verweven met de zeldzame rode diamanten, de 'vuurogen', waar een vloek op rust. Ella is beschermd opgegroeid en iedereen beschouwt haar als naïef. Toch heeft ze zich voorgenomen om ervoor te zorgen dat de diamanten geen schade meer kunnen aanrichten. De brute Lord Cayton, die een relatie had met Brooks nicht, verschijnt ten tonele. Zijn vrouw is in het kraambed gestorven en hij voelt zich aangetrokken tot Ella. Zal hij zijn leven beteren? Ook een Russische balletdanseres en haar vriend zijn op zoek naar de diamanten. Wederom een meeslepende combinatie van spanning en romantiek in een boek dat verstrooiing biedt in de sfeer van 'Downton Abbey'. Met lijst van personages en noot van de auteur. Het boek is afzonderlijk te lezen, maar het is raadzaam eerst de voorgaande delen te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789064512681 | 384 pagina's

Titel Een ongeëvenaarde dame
Auteur Roseanna M. White
Secundaire auteur D. Beentjes
Type materiaal Boek
Uitgave Doorn : Uitgeverij Het Zoeklicht, [2018]
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: A lady unrivaled. - Grand Rapids, Michigan : Bethany House Publishers, (c)2017
ISBN 9789064512681
PPN 418216592
Genre romantische verhalen - historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Engeland; 1913
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk
Boek

De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk (2016-...)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Roseanna M. White